Kragujevčanka dobila novu zdravstvenu knjižicu, ali će zbog ove bizarnosti morati da je menja - iKragujevac


Vesti

Kada se Kragujevčanka Milica prošle godine udala i preuzela prezime Lawrence, nije ni slutila kakve je muke očekuju sa vađenjem isprava - u to se uverila kada joj je stigla zdravstvena knjižica.

Kako ćiriličnim slovima napisati strano prezime, pravi je izazov kada su u pitanju isprave, sudeći po iskustvu Kragujevčanke Milice Lawrence, koja je pre nekoliko dana podigla zdravstvenu knjižicu, za koju iz šale kaže da može samo da je proda.

Naime, njeno prezime Lawrence, na knjižici je napisano ćiriličnim, ali i jednim latiničnim slovom i time ostalo zabeleženo kao "Лаwренце".

- Preuzela sam zdravstvenu knjižicu na poslu i nisam je ni pogledala dok nisam stigla kući. Definitivno ću morati da je radim ponovo, iako sam tražila da mi urade na latinici - priča Milica.

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje navode da zaposleni preduzimaju sve aktivnosti da bi ustanovili kako je do greške došlo. Ne isključuju mogućnost da je problem nastao pri podnošenju zahteva, ili u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca, gde se knjižice proizvode.

- Nastojimo da što pre sagledamo gde je nastao problem, kako bi u što kraćem roku on bio rešen - kažu iz Fonda.

(Blic)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu