Zaštita od nasilja počinje prepoznavanjem oblika nasilja - iKragujevac


Vesti

U okviru projekta Osnaživanje žena protiv nasilja “Budi jaka“ koji sprovodi NVO “Inter global centar“, uz podršku grada Kragujevca, u prostorijama ovog udruženja održana je prva radionica na temu porodičnog nasilja. 

Radionici su prisustvovali prof.dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje, Ivana Obradović, savetnik za ljudska i manjinska prava i Zoran Pavlović, koordinator Kancelarije za romska pitanja. Predavanje na temu porodičnog nasilja održao je Vladan Mišić, koordinator Kancelarije za materijalna davanja u Centru za socijalni rad “Solidarnost“.

Prema rečima prof. dr Nedeljka Manojlovića, grad Kragujevac je podržao ovaj projekat putem konkursa koji je namenjen za podršku projektima udruženja od javnog interesa. Ovaj projekat ima i finansijsku i moralnu i svaku drugu podršku grada jer se bavi jednim veoma važnim životnim pitanjem, a to je pitanje osnaživanja žena u borbi protiv nasilja. Zaštita od nasilja u porodici počinje prepoznavanjem oblika nasilja o čemu će žene uz podršku moderatora diskutovati na radionicama – istakao je Manojlović.

Projektom je obuhvaćeno 40 žena iz najvećeg romskog naselja u Kragujevcu – Licika. Planirano je održavanje četiri radionice na kojima će se uz živu diskusiju razgovarati o prepoznavanju različitih oblika nasilja i načinima da se zaštite.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu