DETALJI SKANDALA U KRAGUJEVCU: Razlog tuče dekana fakulteta i direktora klinike - iKragujevac


Vesti

U incidentu koji se desio u sredu uveče u bašti kafića u centru Kragujevca napadnut je dr Rade Marković, direktor opšte hirurgije ovdašnjeg Kliničkog centra. Na njega su, kako tvrdi, nasrnuli dr Predrag Čanović, dekan Medicinskog fakulteta i njegov sinovac.

Dr Marković je zadobio teže telesne povrede, odnosno prelom nosa. Zbrinut je u bolnici, a danas je već bio na radnom mestu. Tvrdi da je povod za napad verbalni sukob koji se desio pre desetak godina između njega i Čanovićevog brata, koji je nedavno preminuo. Sukob se desio u centru grada, na javnom mestu i pred oko dvadesetak svedoka u bašti ugostiteljskog objekta u Ulici Save Kovačevića.

“Ništa ozbiljno. Jeste bilo težih reči i gušanja, ali neki ljudi koji ih poznaju uspeli su da ih razdvoje. Stvorila se gužva, nisam video da li je neko nekoga udario, znam da je kasnije stigla policija”, govori očevidac.

Međutim, dr Marković kaže da mu je dr Čanović uputio niz uvreda i sa sinovcem nasrnuo na njega.

“Bio sam tu s prijateljima kada mi je iznenada prišao kolega Čanović i počeo da me vređa i psuje. Bio je sa svojim sinovcem, a primetio sam da su sa njima tu bila još dvojica mlađih ljudi. Nisam reagovao. U jednom trenutku dekan je pokušao da me udari stolicom, ali su ga njegovi prijatelji zaustavili”, govori Marković.

U toj gužvi, kaže, dobio je dva udarca u glavu. On tvrdi da ga je udario Čanovićev sinovac D. Č.

Dekan Čanović se nije javljao na telefon, a u dekanatu su nam rekli da je zauzet obavezama van zgrade fakulteta.

Kako kažu u kragujevačkoj policiji, oni su izašli na mesto događaja i o svemu obavestili tužilaštvo. Protiv aktera incidenta, kažu, biće preduzete adekvatne mere.

Izvor: Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu