Izložba radova učenika Druge tehničke škole - iKragujevac


Vesti

U Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“ otvorena je šesta Godišnja izložba učenika obrazovnog profila Tehničar dizajna eneterijera i industrijskih proizvoda Druge tehničke škole. 

Reč je o izložbi na kojoj su predstavljeni radovi učenika nastali tokom školske 2016 – 2017. godine na stručnim predmetima oblikovanje, crtanje, slikanje, projektovanje, modelovanje, fotografija, pismo i raznolički rad.

Crteži, slike, slikarski ispisi, fotografije, skulpture, projekti enterijera, industrijskih proizvoda tradicionalno se predstavljaju javnosti u maju mesecu kada škola obeležava svoj dan. Izložbom u biblioteci promovišu se atraktivni smerovi u ovoj školi, dostignuća učenika ali je i svojevrsni doprinos kulturnom životu grada.

U prisustvu direktora Druge tehničke škole Dragana Paunića, profesora, učenika i njihovih gostiju, izložbu je otvorio Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju. Čestitajući učenicima i profesorima na uspešno završenoj godini i organizovanoj izložbi, Štajn je istakao da škole danas, pored tradicionalnog obrazovanja, svakako bi trebalo da posebnu pažnju poklone talentima i u okviru svojih mogućnosti daju prostora za izražavanje takvih potencijala. Izložbama koje Druga tehnička škola iz godine u godinu uspešno realizuje, pokazuje da ima sluha i nastavnog kadra da mladim ljudima prenese znanje, da ih podučava da se na kulturan, umetnički i kreativan način izražavaju i kritički posmatraju stvarnost, rekao je Štajn.

Cilj izložbe je promocija ostvarenja mladih dizajnera i umetnika obrazovnog profila Tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda kao i popularizacija kulture i umetnosti među mladima. Izložba će biti otvorena do 19. juna.

 

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu