BRAVO: Medalje za Kragujevčane na prvom takmičenju u karvingu u Bugarskoj (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Na Prvom međunarodnom takmičenju u karvingu ( umetnost rezbarenja voća i povrća) koji je održan u Gabrovu, Bugarska, članovi HoReCa asocijacije Kragujevac osvojili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Tim HoReCa asocijacije Kragujevac, predvođen potpredsednikom asocijacije i profesorom kuvarstva Vladimirom Arsenijevićem uspeli su da u konkurenciji više od 150 takmičara iz čitavog sveta osvoje ova odličja. 

Medalje su osvojili:

• Miloš Totović- srebro (kategorija Live carving)
• Milan Stevanović – bronza ( tematski karving)

''Ova zahtevna disciplina, iako ne spada direktno u gastronomiju, često je prisutna na međunarodnim gastronomskim takmičenjima. Naš tim, koji se isključivo bavi gastronomijom, pokazao je da smo umetnici ne samo u pripremi jela već i u artistici. Uspeh je utoliko veći jer je ovo takmičenje organizovala Veselina Slavčeva koja je najistaknutiji karving majstor u svetu. Mislim da smo na dostojan način odgovorili izazovu i da smo predstavili Kragujevac i Srbiju na najbolji način''- kazao je potpredsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vladimir Arsenijević. 

Član HAK-a Miloš Totović koji je osvojio srebrnu medalju, objašnjava da su za osvajanje nagrada bitni težina rada i kvalitet, kombinacija i težina izrade šare: „Najveće ocene dobiće oni koji na površini voća ili povrća predstave što više različitih radova, a što komplikovanije izrezbarenih. ‘’Cilj karving majstora jeste da predstavi neki svoj novi rad, i na osnovu toga bude još jedan u nizu koji je unapredio karving u odnosu na onaj stari tajlandski način".
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu