Trening bezbedne vožnje za vozače motocikla i mopeda u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Asocijacijom za bezbednost motociklista u utorak 30. maja 2017. godine realizovaće u Kragujevcu celodnevni Projekat “Trening bezbedne vožnje za vozače motocikla i mopeda“. 

Cilj projekta, koji finansira Agencija za bezbednost saobraćaja, je smanjenje broja stradalih vozača motocikala i mopeda na području Republike Srbije.

Imajuci u vidu da je Kragujevac prepoznat kao jedno od visokorizičnih područja ali i činjenicu da se u ovom periodu povećava broja motocikala i mopeda u saobraćaju, neophodno je obratiti posebnu pažnju i usmeriti preventivne aktivnosti ka povećanju njihove bezbednosti.

Polaznik treninga dužan je, pored ostalog, da poseduje važeću vozačku dozvolu za vozilo kojim upravlja na treningu, tehnički ispravan i registrovan motocikl i zaštitnu opremu. Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave za trening na telefon 306 - 202 ili lično u kancelariji 420 u zgradi Gradske uprave.

Teorijski deo biće organizovan u sali 105 Gradske uprave, a praktičan na poligonu koji koriste auto škole kod hale “Jezero“.

Takođe, Agencija za bezbednost saobraćaja održaće tog dana i čas učenicima Politehničke škole koja ima određene profile vezane za saobraćaj u cilju unapređenja bezbednosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu