Potpisani ugovori za projekte sa ekološkim udruženjima - iKragujevac


Vesti

Na osnovu raspisanog Konkursa za dotacije udruženjima u oblasti životne sredine i održivog razvoja u 2017. godini, sredstva za realizaciju projekata u ukupnom iznosu od 500.000,00 dinara dobilo je šest udruženja. 

Član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Zoran R. Prokić danas je, tim povodom u zgradi Gradske uprave potpisao ugovore sa predstavnicima ekoloških udruženja za čije su programe sredstva odobrena od strane Komisije za sprovođenje konkursa.

“Ove godine smo po ovom konkursu imali malo manje sredstava nego što smo planirali, ali težimo da ove godine posle rebalansa budžeta, raspišemo još jedan konkurs za projekte udruženja iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, i tako nadomestimo iznos od milion do milion ipo dinara koji smo planirali za te namene, kazao je Zoran R. Prokić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine. Iznos od 500.000,00 dinara raspodeljen je svim udruženjima koja su konkurisala, jer ostala udruženja koja su se javila, dokumenta nisu podnela na vreme i programi nisu bili dobro napisani, pa Komisija nije imala težak posao“, dodao je Prokić, i izrazio nadu da će do kraja godine biti još jednog konkursa.

Finansijsku podršku grada Kragujevca za projekte kojima se promoviše zaštita životne sredine i održivi razvoj kao i konkretne aktivnosti u oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja biodiverziteta, podizanja svesti javnosti, umrežavanja i programa edukacije na teritoriji grada Kragujevca, dobili su Gljivarsko društvo Šumadije, Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Ekološko istraživačko društvo “Mladen Koroman“, zatim Odred izviđača “Bogoljub Boba Popović“, Udruženje građana “Stakleno zvono“ i Udruženje mladih entuzijasta. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu