ALARMANTNO: Ukoliko OVO ne učinite danas, može biti kasno! - iKragujevac


Vesti

Obavezno ovo učinite.

Ukucajte 231 i pošaljete na 3030. Ako ne pomognemo, propustiće odlazak na transplantaciju u Beč!

Na više lokacija u gradu postavljene su donatorske kutije za prikupljanje novca kako bi mala Kragujevčanka Neda Kujundžić otišla na transplantaciju matičnih ćelija u Beč.

Za lečenje šestogodišnje Nede, koja boluje od cerebralne paralize, potrebno je 60.000 evra, koliko će stajati četiri transplantacije matičnih ćelija u Beču i rehabilitacije u Renoni. Prva u nizu transplantacija očekuje je već 8. juna. Dana je sve manje, a kako Neda ne bi propustila svoj termin za transplantaciju, apeluje se na humane Kragujevčane d adoniraju novac i pomognu njen odlazak. Akciju možete podržati uplatom na račun, SMS-om i ostavljanjem novca u donatorske kutije koje se nalaze na više lokacija u gradu.

Malu Nedu očekuju 4 transplantacije matičnih ćelija u Beču i rehabilitacije u Renoni. U Slovačkoj je već bila na rehabilitacijama, koje su dale neke rezultate, ali to nije dovoljno da bi Neda napravila prve korake ka srećnijem životu. Za prvu transplantaciju prikupljeno je tek pola sredstava, ni 10.000 evra, a dani do polaska za Beč se približavaju.

Porodica novac za njeno lečenje ne može da prikupi bez pomoći humanih ljudi, jer je zaposlen samo Nedin otac. Za donacije je već izvesno vreme otvoren SMS broj preko fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić", a poruku sadržine 231 šaljete na 3030. Takođe, nedina porodica i prijatelji koji im pomažu u akciji prikupljanja pomoći, organizuju postavljanje donatorskih kutija po gradu. Za sada one se nalaze na sledećim lokacijama: Glamur, Lola, Stara Srbija, Angel & Devil, Caffe Dream (Roda centar), Spinnaker food and coffee time, Hotel Kragujevac, Balkan, Boni, Whats up, Carpe Diem, Paligorić, Brazil kladionica (Save Kovačevića), Kalipso, Gradski Kvart, Biblioteka kod Milutina, Vodenica, Mustang, Porta, Taverna Faro, restoran Krčma, Marabu, Hambi, Plaza.

Računi za uplatu pomoći

Dinarski: 160-458762-26
Devizni: 00-540-0001816.6
IBAN RS 35160005400001816616

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu