I Kragujevac protiv GMO ! - iKragujevac


Vesti

Ne želimo GMO na teritoriji Srbije", poruka je sa protesta protiv genetski modifikovane hrane, održanih u subotu u Beogradu, Kragujevcu i Nišu. Skupštini Srbije, tom prilikom, predat je zahtev da u slučaju izmene zakonodavstva u ovoj oblasti, bude doneta odluka da se prethodno građani referendumom izjasne o uvozu, gajenju i prometu genetski modifikovanih organizama.

 
Strah da bi moglo da dođe do izmene propisa u delu javnosti je prisutan nekoliko godina unazad i pored tvrdnji vladajućih struktura da je Srbija bez GMO.Predsednik Upravnog odbora Društva srpskih domaćina Miladin Ševarlić, je rekao da o tako važnom pitanju "narod mora da se pita".

Ševarlić je istakao da je u Srbiji je 135 skupština opština i gradova usvojilo deklaracije protiv uvoza, gajenja, prerade i prometa GMO i proizvoda. 

Kragujevac je među 135 gradova i opština Srbije od ukupno 169 sa usvojenom Deklaracijom protiv GMO. Ispred svih lokalnih samouprava, krovna Deklaracija o GMO i proizvodima od GMO dostavljena je Skupštini Srbije 5. maja 2017. godine, sa predlogom da se uzme u pretres.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu