MUZIKA, VATROMET: Evo ko će nam pevati za Đurđevdan! - iKragujevac


Vesti

U okviru obeležavanja Dana grada, 6. maja, ove godine biće organizovani i Đurđevdanski koncerti na kojima će nastupiti Kragujevački simfonijski orkestar, hor “Liceum”, Zvonko Pantović Čipi, Dejan Stojanović Kepa, dirigent Vojkan Borisavljević, kao i Vlatko Stefanovski Trio.

Koncert pod nazivom “Simfonija Smaka”, na kom će nastupiti Kragujevački simfonijski orkestar, hor “Liceum”, Zvonko Pantović Čipi i Dejan Stojanović Kepa, biće održan 6. maja na Trgu kod Krsta od 20,30 časova, dok će na Đaćkom trgu od 22,30 časova koncert održati Vlatko Stefanovski Trio. Kragujevčani će biti u prilici da te večeri od 21 čas uživaju u vatrometu.

Program obeležavanja Đurđevdana ove godine počinje 3. maja. Đurđevdanski pesnički susreti, drugi po redu, biće organizovani 3. maja od 18 časova u Centru za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”. Revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca “Joakimovi dani” biće otvorena 3. maja od 20 časova u Knjaževsko srpskom teatru i trajaće do 9. maja.

U galeriji “Mostovi Balkana” 4. maja od 20 časova biće otvorena izložba grafika “Inbetween” Ane Sadovske iz Poljske. Program “Velikani koji su mislili o deci”, biće održan 4. i 5. maja od 16 časova u Pozorištu za decu.
Izložba rukotvorina “Svet igre i mašte” biće organizovana 5. i 6. maja od 10 do 20 časova na terasi Hotela “Kragujevac”. Promocija knjige “Pozdrav Suncu” Momčila M. Milojevića zakazana je za 5. maj od 11 sati u Dečjem odeljenju Narodne biblioteke Vuk Karadžić.

Đurđevdanski folklorni maraton, 4. po redu, biće održan 5. maja od 16 časova. Učesnici defilea kulturno-umetničkih ansambala kretaće se od Velikog parka, ulicom kralja Aleksandra I Karađorđevića, pored Saborne crkve, ulicom 27. marta, do Trga kod Krsta. Tu će od 17 časova nastupiti kulturno-umetnička društva iz zemlje i inostranstva.

Na Dan grada 6. maja, pored Đurđevdanskih koncerata, biće održana i Svečana sednica Skupštine grada u Staroj skupštini od 10 sati, na kojoj će biti uručene Godišnje nagrade grada Kragujevca za 2016. godinu. Gradska turistička organizacija će tradicionalno organizovati Đurđevdanski dečji karneval. Kostimirana karnevalska povorka od 11 sati prodefilovaće glavnim gradskim ulicama, a u 12 časova će na Trgu kod Krsta biti održani zabavni program i izbor najlepših karnevalskih maski.

Izložba umetničkih dela iz zbirke ''Jugoslovenska umetnost druge polovine 20. veka'' biće otvorena 6. maja od 12 sati u Galeriji Narodnog muzeja. Manifestacija “Đurđevdan u Velikom parku” biće organizovana 6. maja od 17. časova. Reč je o pozorišnoj radionici za decu, koja će biti održana na Otvorenoj letnjoj sceni u Velikom parku. U Konaku kneza Mihaila Obrenovića na Đurđevdan od 18 časova biće otvorena izložba “Ordeni i heraldika u Karađorđevom domu”. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu