ŽIVOT JE POSVETIO DECI, BIO JE JUNAK NAŠEG DETINJSTVA: Preminuo književnik Raša Popov - iKragujevac


Vesti

Rođen je 26. juna 1933. i bio je srpski književnik, publicista, glumac i dugogodišnji televizijski novinar, novinar-saradnik Mokrinskih novina, ali i zvezda dečje televizijske emisije "Fazoni i fore". 

Autor je više desetina knjiga za decu i odrasle.

Iygledao je kao čarobnjak, a tako je i pisao, govorio, obraćao se svojim malim i velikim poklonicima sa malog ekrana. Radivoj Popov, Čika Raša, kako su ga svi odmilja zvali, preselio se pretprošle noći u neke druge predele i ostavio za sobom i lik i delo koji se ne mogu zaboraviti. Preminuo je u Beogradu posle duge i teške bolesti.

A šta sve u svoje 84 godine nije bio: pesnik, pripovedač, scenarista, glumac, satiričar, novinar, TV lice, lektor, poliglota i erudita, svetski čovek koji je do kraja ostao veran svom rodnom Mokrinu.

Objavio je mnoštvo knjiga pesama za decu i odrasle, a među njima su "Dva oka" (1963), "Gvozdeni magarac" (1976), "Žabac koji ne zna da ćuti" (1987), "Trulež zglave" (1991), "Šešir bez dna" (2001), "Lažljiva usta istine" (2002), "Vozom posred ulice" (2003), "Bio sam srećni konj" (2003), "Bajke za XXI vek" (2007), "Čarobnjakov SMS" (2007), "Mali zeleni" (2009), "Mokrinski patuljci" (2013), "Usamljena princeza" (2014), "Ovčarsko-kablarska bajka" i "Dete kao zagonetka" (2016)...

Intelektualac nije onaj ko je diplomirao na nekom fakultetu, već je onaj ko ima pravo rešenje u pravom trenutku.

Bogat si onoliko, koliko si proputovao svetom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu