KRAGUJEVČANI,OPREZ: Pojačana kontrola saobraćajne policije - iKragujevac


Vesti

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da od ponedeljka počinje sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, koja će se sprovoditi u 31 evropskoj državi, i u Srbiji i trajaće sedam dana.

Takođe, učesnike u saobraćaju kontrolisaće i policajci na motociklima bez policijskih obeležja. Jedan od većih problema je upotreba mobilnih telefona. Zato su u MUP-u izdvojili veći broj motocikala bez policijskih obeležja koji će prilaziti vozačima koji telefoniraju i sprovoditi ih do prve patrole.

Tokom srede, 19. aprila, biće sprovedena akcija "Blic maraton" tokom koje će praktično svi radarski uređaji biti uključeni 24 sata.

Apelujemo na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise, a posebno da ne čine prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila na putu, da ne voze pod uticajem alkohola, da koriste sigurnosni pojas, kao i da posedu propisanu opremu u vozilu (,prvu pomoć, sigurnosni trougao, i sllično), jer će saobraćajna policija u narednom periodu inenzivirati rad na otkrivanju ovih prekršaja.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu