KG: Prilika da pronađete ljubimce BESPLATNO! - iKragujevac


Vesti

Povodom Svetskog dana napuštenih životinja, Udruženje "Crvena šapica" organizuje veliku akciju druženja sa napuštenim ljubimcima i njihovog udomljavanja sutra od 12 do 18 časova ispred "Plaze".

Za napuštene i povređene ljubimce o kojima brine "Crvena šapica" svi sugrađani dobre volje mogu da ostave i donacije za lečenje.

Nažalost, broj napuštenih životinja je svakim danom sve veći.

Neodgovorni vlasnici izbacuju svog “ljubimca” na ulicu (ne žele ga više, nemaju dovoljno vremena ili novca, životinja je skotna, stara, bolesna).

Kako najveći broj životinja koje imaju vlasnika ili staratelja nisu sterilisane/kastrirane, dolazi do nekontroliranog razmnožavanja, što naravno rezultira novim životinjama na ulici.

Životinje na ulici prepuštene su same sebi, ozleđene, bolesne, gladne, a neljudi ih zlostavljaju, ubijaju...

Znamo da svi ne vole životinje, ali kad vidite napuštenu životinju na ulici, treba da znate da ona nije svojom voljom tu. Zato nemojmo im još više otežavati svojim nedoličnim ponašanjem. Imajte toliko poštovanja da ih pustite da žive svoj život, usamljen i težak. Napuštena životinja traži malo hrane, tako malo, a daje ono što se novcem ne može kupiti: ljubav, poverenje i zahvalnost. To znaju oni koji imaju životinje kraj sebe, jer bilo kako bilo, one su naši najbolji prijatelji.

Budimo humani. Pomozimo im.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu