Obuka za licencu privatnog obezbeđenja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Zakon o privatnom obezbeđenju je na snazi od 1.januara ove,2017.god. Pravni fakultet iz Kragujevca, kao jedina akreditovana ustanova za vršenje stručne obuke u Kragujevcu, je do sada izvršio obuku oko 250 polaznika .Prolaznost na stručnom ispitu je izvanredna, oko 95 %, što ga svrstava među najbolje i najuspešnije u zemlji.

U ovom trenutku Policijske uprave su pretrpane zahtevima za izdavanje licenci, što usporava postupak njihovog izdavanja. Ovo je i razumljivo, jer su Zakonom zaprećene vrlo visoke kazne za sve slučajeve nepoštovanja zakonskih odredbi, a naročito za neposedovanje propisane licence.

Prema procenama Privredne komore Srbije i MUP-a, još uvek veliki broj pojedinaca nije ispunio ovu zakonsku obavezu. Očekuje se u proces obuke i licenciranja uključi bar još 10 hiljada zaposlenih na poslovima privatne bezbednosti.

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu trenutno se vrši prikupljanje dokumentacije za podnošenje prijave MUP-u RS za organizovanje stručnog ispita za poslednju grupu koja je uspešno završila obuku. Istovremeno se vrši i evidentiranje novih kandidata za obuku. Očekuje se da će ova grupa biti formirana do 1.aprila kada će početi i novi ciklus obuke.

Više o obuci može se pročitati na sajtu Pravnog fakulteta : http://www.jura.kg.ac.rs/index.php/sr/onama-czb.htm

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu