Ministarstvo prosvete: Uskoro socijalni program za RTK - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da će uskoro biti isplaćen socijalni program zaposlenima u Radio-televiziji Kragujevac i da očekuje će i za to preduzeće biti nađeno adekvatno rešenje.

"Ministarstvo privrede intenziviralo je aktivnosti kako bi se isplatio socijalni program zaposlenima u Radio-televiziji Kragujevac, što se može očekivati vrlo uskoro", piše u saopštenju.

To ministarstvo je naglasilo da je otvoreno za sve zakonima predviđene mogućnosti i da će u saradnji sa jedinicom lokalne samouprave nastojati da pronađe najbolje rešenje za tu medijsku kuću i njene zaposlene.

Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac, za koju je raskinuta privatizacija u januaru prošle godine, predali su juče gradonačelniku Radomiru Nikoliću peticiju za opstanak te medijske kuće koju je potpisalo 10.540 građana.

U peticiji se od države i ministarstava privrede, kulture i informisanja, državne uprave i lokalne samouprave traži da da hitno u roku od 10 dana saniraju posledice "katastrofalne privatizacije i ruševina koje je iza sebe ostavio prethodni vlasnik".

Zahtev je da se hitno pokrije blokada računa RTK, isplate plate i doprinosi, da bi ova medijska kuća ponovo mogla da radi, kao i da se utvrdi socijalni program za one koji hoće da napuste preduzeće.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu