Konferenija "Obrazovanje po meri privrede - razvoj kompetetnih IKT stručnjaka" u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U četvrtak, 23.03.2017. godine, u Hotelu Kragujevac održaće se završna konferencija “Obrazovanje po meri privrede – razvoj kompetentnih IKT stručnjaka”.

Konferencija je deo projekta “Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2”, koji sprovodi Razvojni biznis centar Kragujevac, u partnerstvu sa IKT klasterom Centralne Srbije i kompanijama Emisia Consulting i 4IT, a finansira se sredstvima Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Ovaj stručni skup organizuje se sa ciljem podsticanja dijaloga obrazovnih institucija i predstavnika privrede o potrebama IKT industrije, saradnji sa obrazovnim institucijama i usklađenosti obrazovanja sa savremenim tržišnim kretanjima. Događaj će okupiti predstavnike svih zainteresovanih strana iz Centralne Srbije i sa nacionalnog nivoa, sa kojima će se razgovarati o potrebama tržišta rada i poljima za unapređenje međusektorske saradnje.

To će biti i prilika da se predstave rezultati projekta “Novi poslovi za mlade u IKT sektoru 2”. O samom projektu i ostvarenjima, govoriće, pored predstavnika projekta, i mladi koji su učestvovali u programu i predstavnici partnerskih kompanija.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu