NOVE DETONACIJE U KRAGUJEVCU: Sutra se očekuje serija eksplozija - iKragujevac


Vesti

Uzroci eksplozije od 28. februara u Tehničko remontnom zavodu kod Kragujevca, koja je odnela četiri života, još uvek nisu poznati.

Kako je za "Blic" izjavila portparolka Višeg tužilaštva Vesna Đorđević, „vojna policija još uvek obavlja uviđaj, a Institut za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu radi na identifikaciji ostataka tela koja su pronađena na mestu eksplozije, uz pomoć DNK analize.“

Porodice dvojice pirotehničara, Željka Nikolića (45) i Dejana Kovačevića (42), čekaju da im nadležni organi kada mogu da preuzmu tela svojih najmilijih i da ih sahrane.

U detonaciji, kada je nakon požara u objektu Au kome se nalazila velika količina tromblonskih mina i drugih eksplozivnih sredstava, namenjenih za uništenje, poginuli su podpukovnik VS Miroslav Perišić (52) i kapetan Darko Kostić (38), koji su sahranjeni u Kragujevcu i u Surdulici.

Građani Kragujevca su ovaešteni da će sutra, u subotu, u periodu od 12.00 do 15.00 sati, u Tehničko remontnom zavodu biti uništena neeksplodirana ubojna sredstva, koja su prikupljena na mestu ekspolozije. Građanima je poručeno da, ako čuju detonacije, nemaju razloga za strah, jer seradi o kontrolisanim eksplozijama koje će se dogoditi u krugu TRZ.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu