"PLJAČKAŠ VEKA": Kragujevčanin postavio zagonetku policiji posle pljačke (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Brzom i efikasnom akcijom policajci iz Kragujevca su, odmah nakon razbojništva na benzinskoj stanici ''Lukoil'' u Ravnom Gaju kod Knića, uhapsili osumnjičenog, sprečivši ga da pobegne sa opljačkanim novcem.

Aleksandar Spasić (36) poznatiji kao Spale, 13. februara, oko dva sata posle ponoći, maskiran fantomkom i uz pretnju pištoljem, od radnika benzinske stanice tražio da mu preda pazar, što je on i učinio.

Pljačkaš pumpe nije uspeo ni da pobegne sa mesta zločina, jer ga je policija preduhitrila i došla odmah po prijavi građana kojima je bilo sumnjivo to što je Aleksandar parkirao kola stotinak metara od pumpe i vrzmao se oko nje duže vreme ispitujući teren.

Policija je osumnjičenog uhapsila na benzinskoj stanici i kod njega pronašla oduzetih 15.000 dinara i 50 evra. Pored novca, pronađeni su fantomka i replika pištolja.

Aleksandar Spasić je javnosti poznat kao i "pljačkaš veka" u Srbiji, kada je 2008. godine opljačkao poslovnicu "Rajfajzen" banke u centru Kragujevca, u kojoj je inače bio zaposljen, i iz nje, u sportskoj torbi iznese 1,44 miliona evra. Samo godinu dana kasnije, bezuspešno je pokušao da opljačka menjačnicu novca u naselju Palilule.

Zbog pljačke banke je osuđen na višegodišnju kaznu zatvora u septembru 2009. godine.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu