HUMAN CITIES: Transformacija urbanih i javnih prostora u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Međunarodna kreativna urbanističko arhitektonska konferencija “Human Cities / Sharing Cloud“ biće održana u petak, 17. februara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od 14 do 20 časova. Na konferenciji će, pored domaćih predavača, učestvovati i partneri projekta “Human Cities“ iz jedanaest evropskih zemalja.

Konferenciju u Kragujevcu organizuje Beogradska nedelja dizajna u saradnji sa lokalnom samoupravom. Beogradska nedelja dizjana je odabrala Kragujevac kao fokus svog “Human Cities“ rada, zbog neverovatne istorijske važnosti njegovog urbanističkog i industrijskog nasleđa u srcu Srbije, kao i izazovnog trenutka u kome se grad nalazi, na raskrsnici moguće postindustrijske sudbine i razvoja kao regionalnog univerzitetskog centra sa 20.000 studenata.

Human Cities: Transformacija urbanih i javnih prostora u KragujevcuProgram konferencije se sastoji od najnovijih studija slučaja sa lako razumljivim, konkretnim “Kako da -“ predavanjima, iz vodećih evropskih gradova, koji su posvećeni ideji dizajna, kao osnovnog sredstva za transformaciju urbanih i javnih prostora, kao i promeni shvatanja rada njihovih gradskih uprava.

Međunarodna konferencija “Human Cities/Sharing Cloud - Kragujevac 2017“ predstavlja jedinstvenu priliku za građane i udruženja, gradske administracije, univerzitete, urbaniste, arhitekte, kreativce, umetnike, ekonomiste, medije, kao i studente svih vokacija, da se upoznaju sa najnovijim evropskim projektima o istraživanju načina na koji stanovnici mogu da zauzmu svoje mesto u planiranju savremenog grada koji se konstantno razvija.

Projekat HUMAN CITIES je važna pan-evropska platforma za deljenje najboljih iskustava u pronalaženju inovativnih modela života u gradovima, tako da ova konferencija predstavlja veliku priliku Srbije i Kragujevca da se predstavi širokoj evropskoj javnosti, kao i obrnuto, zbog čega smo je nazvali SHARING CLOUD.

Program obuhvata uzbudljivu, inspirativnu kreativnu konferenciju u potrazi za “dizajn-razmišljanjem” i “participativnim urbanizmom“ u Srbiji i Evropi danas, kao i izložbu radova svih partnera projekta “Human Cities/ Challenging the City Scale 2014-2018“. Među njima je i projekat Beogradske nedelje dizajna kao srpskog predstavnika u ovom EU projektu - “Kreativni Veliki park“ - realizovan kao privatno/javno partnerstvo Fondacije Dragica Nikolić i Grada Kragujevca.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu