Novi projekat za bezbednost dece u saobraćaju - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i podršku Grada Kragujevca u zgradi gradske uprave za vaspitače predškolskih ustanova i učitelje osnovnih škola održana je prezentacija pilot projekta “Smotre predškolske i dece nižih razreda osnovnih škola na temu bezbednosti u saobraćaju“. Cilj projekta je da se deca, kroz smotru, uče bezbednom ponašanju u saobraćaju.

U ime grada, predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije prof. dr Krstu Lipovca, Tomislava Petrovića i Aleksandra Purića, predstavnike škola i predškolskih ustanova, učesnike pilot projekta, pozdravio je prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje. Prezentaciji projekta prisustvovala je Gordana Marković, načelnica Gradske uprave za vanprivradne delatnosti sa svojim saradnicama.

U cilju povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, Agencija za bezbednost saobraćaja u okviru ovog pilot projekta organizuje obuke za učitelje i vaspitače u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, a prema rečima Tomislava Petrovića, predstavnika Agencije za bezbednost saobraćaja u planu je tokom sledeće godine kao projekat bude prezentovan u svim gradovima Srbije.

“Smotre predškolske i dece nižih razreda osnovnih škola na temu bezbednosti u saobraćaju“ se na neki način nadovezuje na saobraćajno - obrazovni projekat “Pažljivkov čas“ i nastavlja sa aktivnostima usmerenim ka najmlađima ali uz saradnju sa njihovim učiteljima.

Projekat se sastoji iz više faza, a ciljna grupa su predškolci i učenici nižih razreda osnovne škole. U prvoj fazi predviđena je obuka moderatora i podrazumeva prezentaciju metodologije vaspitačima i učiteljima, procena o znanju dece o ponašanju i bezbednosti u saobraćaju kao i razmena iskustava i dobijanje smernica kako bi projekat bio unapređen i prilagođen tom uzrastu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu