UPORNI: Kragujevčani se bore za stan, automobil i putovanja! - iKragujevac


Vesti

Nagradna igra zvanično je počela 1. februara, a od tada su pošte na teritoriji Kragujevca dobile ukupno 54.000 koverata. Iz Pošte Srbije najavljuju da će u naš grad danas stići dodatnih 20.000 namenskih koverata.

Građani su u prilici da do kraja marta besplatno šalju koverte sa najmanje 10 fiskalnih računa ili izvoda (slipova) izdatih u 2017. godini sa iznosima od najmanje 100 dinara. Jedna osoba može poslati neograničen broj koverti sa računima ili slipovima.

Na kovertama za nagradnu igru, koje se besplatno preuzimaju u poštama i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje se poštarina, naznačena je adresa slanja. Građani samo treba da napišu svoje podatke – ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.

Planirana su četiri javna izvlačenja nagrada tokom marta i početkom aprila. Najsrećnije očekuju automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada je stan u Beogradu.

Paralelno sa nagradnom igrom “Uzmi račun i pobedi” organizuje se takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova. Nagrade za najaktivnije lokalne zajednice su wi-fi zone sa besplatnim internetom za sve građane, a prvih 5 opština i gradova dobiće namenska finansijska sredstva za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja. O tome će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština.

Nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi” organizuje Ministarstvo finansija u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, a podršku pružaju i Poreska uprava, Državna lutrija Srbije i Republički sekretarijat za javne politike.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu