RODITELJI: Još 13 dana možete da aplicirate za povraćaj PDV-a na bebi-opremu! - iKragujevac


Vesti

Od 1.-17. februara je rok za ostvarivanje prava na refundaciju PDVa, a da bi ostvarili to pravo, roditelji ne smeju imati imovinu koja vredi više od 25.081.150,62 dinara, saopštila je Poreska uprava.

- Na osnovu usklađenih dinarskih iznosa iz Zakona o porezu na dodatu vrednost, objavljenih u Službenom glasniku Republike Srbije br. 7/17, od 1. februara 2017. godine pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, može se ostvariti do iznosa od 75.029,08 dinara - saopštili su iz ove institucije.

Kupac hrane i opreme za bebe, kako su objasnili, u prvoj godini starosti bebe može da ostvari refundaciju PDV u iznosu PDV koji je sadržan u vrednosti fiskalnog računa za kupljenu hranu i opremu za bebe, a najviše u iznosu do 42.873,76 dinara, a od navršene prve do navršene druge godine starosti bebe, u iznosu do 32.155,32 dinara.

- Dakle, ukupan iznos koji se može ostvariti po osnovu refundacije PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe iznosi 75.029,08 dinara - saopštili su iz Poreske uprave.

Rok za podnošenje zahteva za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe je od 1. do 17. februara 2017. godine, a zahtevi za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe se podnose lokalnoj jedinici Poreske uprave prema mestu prebivališta. Detaljnije o refundaciji PDV pročitajte u uputstvu na sajtu Poreske uprave.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu