Temperatura u februaru skače za PLUS 20, a onda sledi JOŠ VEĆI ŠOK - iKragujevac


Vesti

Srbiju u narednih sedam dana čeka neverovatan temperaturni šok, prognoziraju meteorolozi.

Temperatura će do kraja nedelje skočiti za čak 20 stepeni i biće plus 14, a već tri dana kasnije kreće novi ledeni talas sa snegom i debelim minusom, kažu meteorolozi.

Posle više od mesec dana konstantnog minusa, do kraja nedelje se očekuje naglo otopljenje, a u petak će čak biti i prolećnih plus 14! Međutim, samo tri dana kasnije, u ponedeljak, stiže nam novi ledeni talas sa snegom i debelim minusom.
Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella", kaže da će nam u naredna četiri dana biti tmurno i oblačno vreme sa kišom, ali da će se temperatura značajno podizati sve do petka.

- U utorak krajem dana na severu i zapadu, a tokom noći i u sredu i u ostalim krajevima doći će do naoblačenja sa kišom, koja će se ponegde lediti na tlu. Samo u Timočkoj i Negotinskoj Krajini biće tmurno, hladno i maglovito vreme, dok će u ostalim delovima zemlje biti vedrije. Od srede će iz dana u dan biti sve toplije, i tako do petka i subote, kada je predviđeno da minimalna dnevna temperatura bude osam, a maksimalna čak 14 stepeni iznad nule - kaže Đurić i napominje da će se lepo vreme zadržati samo do ponedeljka:

- Posle samo tri dana lepog vremena stiže nam novi ledeni talas, već od 6. februara. Očekuju nas nove snežne padavine i izuzetno niske temperature, u debelom minusu. Ovo novo zahlađenje, na svu sreću, neće biti baš tako strašno kao prethodno.
I prema prognozi RHMZ, do kraja nedelje doći će do porasta jutarnjih, ali i dnevnih temperatura u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu...

- Početkom nedelje duvaće slab vetar, uglavnom jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se od minus 9 do nula stepeni, u pojedinim kotlinama i do minus 15 stepeni. U Srbiji će u utorak ujutru biti slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u nižim predelima i u Timočkoj Krajini zadržati duže tokom dana. U sredu nas očekuje ledena kiša, a od četvrtka, pa sve do vikenda daleko toplije vreme - kažu u RHMZ.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu