Evo šta će sve POJEFTINITI u 2017. godini - iKragujevac


Vesti

Navikli smo već da svaka Nova godina sa sobom nosi i poskupljenja, ali neće biti samo podizanja cena, nešto će ipak i da pojeftini.

Od Nove godine, kada počne da se primenjuje novi zakon, registracija vozila trebalo bi da pojeftini i do 30 odsto.

Pošto će se cena registracije obračunavati po snazi motora, a ne po kubikaži, kao do sad, vlasnici vozila sa preko 2.000 kubika mogli bi ovim potezom da na registraciji uštede i do 30 odsto, jer dizelaši velike radne zapremine starije proizvodnje imaju manje snage nego novi turbo benzinci od 1.6 litara, navode na testoviautomobila.rs.

Spekuliše se da bi i cena obuke za vozače mogla da bude jeftinija za 15.000 do 20.000 dinara ukoliko se usvoji predlog auto-škola da se izmeni način obuke u Srbiji.

One, naime, predlažu da se ukinu teorijska nastava i polaganje u auto-školama, a da se sticanje znanja iz ove oblasti preusmeri u srednju školu gde bi, kako smatraju, trebalo uvesti obavezan predmet o saobraćaju. Tako bi, kad završe razred, mogli da upišu obuku za vozača i tako steknu praktična znanja. Polagali bi samo vožnju, a time bi se znatno smanjili troškovi obuke.

Međutim, nadležne institucije još nisu donele odluku o ovom predlogu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu