Tržnice Kragujevac otpustile ženu s hendikepom - iKragujevac


Vesti

Rukovodstvo preduzeća Gradske tržnice proglasilo je radnicu sa hendikepom, koja živi sama, Svetlanu Milenković za tehnološki višak i ona će od početka 2017. godine ostati bez ikakvih primanja, saopštio je Savez samostalnog sindikata Kragujevca (SSSK).

Njoj nedostaje devet meseci radnog angažmana kako bi ostvarila pravo na nadoknadu za nezaposlene u trajanju od dve godine, a potom i pravo na penzionisanje, navodi se u saopštenju. 
Njena molba da je zadrže na poslu još devet meseci, posle 13 godina rada na poslovima higijene u Gradskim tržnicama, nije uslišena. Sindikat upozorava da će Milenković ostati bez primanja i bez mogućnosti da se zaposli u šezdesetim godinama, a do septembra 2019. godine će morati da čeka na ostvarenje prava na penzionisanje. 

Uvereni smo da su postojala druga rešenja, ali je odabrano lakše, otpustiti usamljenu i nezaštićnu pripadnicu romskog naroda, istakao je Sindikat. 

Sindikat je pozvao gradsku vlast, ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kao i članove romskih organizacija da "dignu glas protiv ove svojevrsne diskriminacije".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu