Zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku - iKragujevac


Vesti

Postupajući po zahtevu Gradskog veća koje je zatražilo sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku, predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović ocenio je zahtev kao opravdan i za utorak 20. decembar sa početkom u 10 sati zakazao IV sednicu Skupštine grada po hitnom postupku.

Sednicu Skupštine grada možete pratiti uživo preko zvanične internet prezentacije grada Kragujevca, a live stream se nalazi sa desne strane sajta.

Pred odbornicima parlamenta naći će se tri tačke dnevnog reda: Predlog odluke o budžetu grada Kragujevca za 2017. godinu, Predlog Kadrovskog plana zaposlenih u organima Grada, stručnim službama i posebnim organizacijama grada Kragujevca za 2017. godinu i Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine grada Kragujevca.

Sa Nacrtom odluke o budžetu grada, koji je najvažnija tačka, odbornici su mogli da se upoznaju tako što je Nacrt navedenog akta u periodu od 16. do 19. decembra bio istaknut na oglasnoj tabli organa Grada, sajtu grada Kragujevca i oglasnim tablama mesnih zajednica. To smo, istakao je Petrašinović, šefovima odborničkih grupa blagovremeno najavili prilikom konsultacija za sednicu Skupštine grada koja je održana 16. decembra.

S obzirom na to je Zakonom predviđeno da Kadrovski plan u jedinici lokalne samouprave usvaja Skupština grada, istovremeno sa Odlukom o budžetu, na dnevnom redu našla se i ta tačka. Zakonom je takođe predviđeno da stope izvornih prihoda, kao i način i merila za određivanje visine lokalnih taksi i naknada utvrđuje skupština jedinica lokalne samouprave svojom odlukom i da se odluka može menjati najviše jedanput godišnje i to u postupku utvrđivanja budžeta za narednu godinu, na dnevnom redu sednice po hitnom postupku naći će se i Predlog odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine. 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu