Saradnja srpskih i rumunskih ekologa na istraživanju Ramaćkih visova - iKragujevac


Vesti

U godini koja je za nama, a posle dve godine pauze u finansiranju projekata u oblasti ekologije, možemo da se pohvalimo uspešnom realizacijom kvalitetnih projekata iz ove oblasti.

Projekat koji je danas predstavljen dokaz je da uspešna saradnja proističe iz zajedničkog angažovanja lokalne samouprave i građanskih nevladinih udruženja i organizacija – rekao je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća i dodao da je zadatak lokalnih samouprava da obezbedi uslove za pokretanje projekata naročito iz oblasti ekologije. Cilj svake zajednice je očuvanje životne sredine kao i podizanje svesti građana o tome, počev od najmlađe populacije, istakao je Maksimović.

Edukativno-ekološki petnaestominutni film “Ramaćki visovi – oaza očuvane prirode“ nastao je zajedničkim istraživanjem ekologa iz Srbije i Rumunije a sredstva za realizaciju obezbedio je grad Kragujevac na osnovu Konkursa za podršku projekata ekoloških udruženja.

Istraživanjem okoline Kragujevca stručnjaka iz oblasti ekologije iz Srbije i Rumunije, područje između Rudnika i kragujevačke kotline, Ramaćki visovi, izdvojili su se svojom lepotom i bogatstvom. Tako je nastao film “Ramaćki visovi – oaza očuvane prirode“. Cilj projekta je da se kratkim filmom prikaže bogatsvo našeg kraja u delu netaknute prirode a istovremeno pošalje edukativna poruka mlađim generacijama, rekao je Svetomir Madžarević, predsednik Udruženje srpsko – rumunskog prijateljstva “Riznica“.

Prezentaciji projekta i filma prisustvovao je Dragan Marinković, načelnik Službe za zaštitu životne sredine sa saradnicima i predstavnici drugih ekoloških udruženja iz Kragujevca.   

 

izvor/foto: kragujevac.rs 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu