Kragujevac: Besplatne škole jezika i radionice za mlade - iKragujevac


Vesti

U periodu od novembra 2016. do marta 2017.godine, Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade organizuju besplatne edukativne radionice, tribine, obuke namenjene srednjoškolcima, studentima, mladima i nezaposlenim licima uzrasta od 15 do 30 godina.

Prva u nizu aktivnosti biće tribina “Vozi bezbedno – biraj život“ koja će od 28. novembra biti organizovana u svim srednjim školama u Kragujevcu, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – saobraćajnom policijom, Zavodom za hitnu medicinsku pomoć i Sektorom za vanredne situacije – vatrogasnom službom.U saradnji sa Biznis inovacionim centrom, Ekonomskim fakultetom i Nacionalnom službom za zapošljavanje biće organizovana obuka “Od ideje do posla“, sa posebnim osvrtom na pisanje predloga projekata, biznis plana, primenu i realizaciju u praksi. Obuka počinje 12. decembra, u prostorijama Biznis inovacionog centra. Polaznici će na kraju obuke dobiti sertifikat BIC-a koji je priznat od strane Nacionalne službe za zapošljavanje. U saradnji sa GO Crvenog krsta Kragujevca, 7. decembra, u periodu od 10,00 do 12,00 časova, u prostorijama Kancelarije za mlade biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Za mlade koji žele da nauče nemački jezik, u saradnji sa Centrom za obrazovanje “Ibis Creative“ biće organizovan kurs koji počinje sredinom decembra. Polaznici koji uspešno završe kurs dobiće sertifikate o uspešnom završenom A1 nivou. U saradnji sa udruženjem tumača znakovnog jezika Srbije “Jedro“ biće organizovane radionice za učenje znakovnog jezika od 15.januara 2017, u prostorijama Kancelarije za mlade.

Kancelarija za mlade u saradnji sa SC “Park“, obezbedila je besplatne termine za plivanje na zatvorenom bazenu SC Park, u periodu od 9:30 do 10:30 časova – ponedeljkom, sredom i petkom za studente, uz priložen indeks na uvid, kao i utorkom i četvrtkom za srednjoškolce u istom terminu i uz priloženu đačku knjižicu.

Tokom februara, u saradnji za Centrom za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“, Knjaževsko-srpskim teatrom i Muzičkom školom, održaće se tribina pod nazivom “Kultura za mlade“ na kojoj će biti predstavljene tradicionalne i kulturne vrednosti grada Kragujevca.

- Sve radionice, tribine, obuke, kao i zabavni i sportski sadržaji su besplatni, a namenjeni su prvenstveno mladima uzrasta od 15 do 30 godina. Svrha ovih aktivnosti je unapređenje bezbedonosne kulture mladih u saobraćaju, kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena mladih, unapređenje znanja i veština - istakao je Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih.

Za više informacija kontaktirati Kancelariju za mlade grada Kragujevca, ulica Save Kovačevića broj 5, 034/335467, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu