ŠANSA ZA POSAO u Nemačkoj: Traže se medicinski radnici, negovatelji... - iKragujevac


Vesti

Zainteresovani građani Srbije moći će da dobiju sve informacije o legalnoj migraciji, mogućnostima usavršavanja i šansama za posao.

Nemačkoj su potrebni medicinski radnici, osoblje u kliničkom radu i staračkim domovima, negovatelji, inženjeri elektro i metalske struke, kao i dosta stručnjaka bez akademskog zvanja.

Ovo je otkrio načelnik odeljenja Centrale za međunarodno posredovanje (ZAV) Nemačke savezne agencije za rad Gerald Šoman.

On je na predstavljanju novog Nemačkog informativnog centra za migracije, stručno obrazovanje i karijeru (DIMAK), koji počinje sa radom krajem meseca u Beogradu, rekao da toj državi nedostaje mnogo stručnjaka u raznim oblastima.

Sporazum o otvaranju centra u Srbiji potpisali su državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, Viši menadžer Projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Luis Ramalio i direktor GIZ Srbija Gerhard Zipel.

Cilj DIMAK-a biće da pruži pouzdane informacije i savete o preduslovima za rad u Nemačkoj, obuke, studije ili stručno usavršavanje, a zainteresovani građani Srbije moći će da dobiju sve informacije o legalnoj migraciji, mogućnostima usavršavanja i šansama za posao.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu