POTRESNA PRIČA PRETUČENOG KRAGUJEVČANINA: Otac i majka su me dozvali iz kome! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Kako bi povratio vid bar nekim delom, Stefan Jovanović, koji je napadnut bejzbol palicom ispred škole kada su mu smrskani lobanja i mozak, šansu će portažiti u Rusiji, gde bi trebalo da ima više operacija. Za lečenje je potrebno dosta novca, pa je pokrenuta crowdfunding kampanja, kako bi se prikupila neohodna sredstva.

Podsetimo, Stefan Jovanović je napadnut u Kragujevcu marta 2013. godine kao devetnaestogodišnjak, ispred svoje škole. Bejzbol palicom su mu smrskani lobanja i mozak, 120 dana je bio u komi, a kada se probudio, vitalni organiu mu nisu radili. Ostao je slep i dobio epilepsiju. Stefanova majka je bila pored njega danonoćno, živeli su u institutu Mirolsav Zotović da bi Stefan ponovo naučio da govori, pomera prste i glavu.

Majka je pronasla doktora u Rusiji, koji je izmislio aloplant tehnologiju. Profesor Muldashev može Stefana da operiše i veruje da će mu to povratiti vid toliko da može sam da obavlja osnovne funkcije. Cena operacije jednog oka je od 5.000 evra pa navise. Trebalo bi da ima 4 do 6 operacija, u zavinosti od toga kako Stefanov imuni sistem prihvati strano tkivo i regenriše ga. Zbog toga je pokrenuta crowdfunding kampanja, u kviru koje će humani ljudi pomoći da se prikupe sredstva za operacije.

Dan pre napada Stefan je kao profilnu sliku na Fejsbuku postavio natpis “Moje vreme tek dolazi, dovoljno sam motivisan i želim da postanem broj jedan”. Prvi put od tada Stefan može, mada teško, u svoje ime da govori o onome što je preživeo za sedam meseci.

– Ne sećam se tog dana. Darka nisam ni poznavao. Pamtim dok sam bio u komi, zvuke aparata i moje roditelje. Majka mi je pričala da su anđeli sa mnom i da me čuvaju. Otac mi je šaputao da sam ja njegov i on da je moj i molio me da se probudim. Mogao sam samo prstima da mrdnem tada – seća se Stefan dugo se boreći da valjano objasni tih par rečenica.

On kaže da je mnogo puta sanjao da opet vozi motor i to sa ocem Nebom. Otac mu je često pričao, pa je mladić to prisustvo u svojim snovima osetio.

Komercijalna banka
Vlasnik računa Nebojša Jovanović
Broj računa 205900101873087066

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu