Zimska služba u Kragujevcu spremna za prvi sneg - iKragujevac


Vesti

Mehanizacija i ekipe JKP “Čistoća“ spremni su za predstojeću zimu, potvrđeno je tokom smotre zimske službe koja se obavlja svake godine početkom novembra. Ovo preduzeće raspolaže sa, za sada, dovoljnom količinom soli i rizle, a završen je tender i potpisan ugovor sa dobavljačima kako bi do kraja godine bila nabavljena i preostala količina neophodna za zimski period.

Javno komunalno preduzeće “Čistoća“ uradilo je remont kompletne mehanizacije neophodne za čišćenje snega na ulicama, lokalnim i nekategorisanim putevima - rekao je direktor Zoran Jovanović. Ekipe će kao i do sada raditi u takozvanom turnusu. Na lageru, prema rečima Zorana Jovanovića, nalazi se preko 600 tona soli, 2000 tona agregata kao i dovoljne količine nafte. Plan za čišćenje prioriteta isti je kao i prošle godine tako da smo spremno dočekujemo zimsku sezonu.

Predstvljanju kapaciteta i resursa zimske službe prisutvovao je Vladimir Maksimović član Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj, kao i načelnici Gradskih uprava Andreja Ilić i Predrag Pantić zaduženi za nadzor. Naš prioritet je, kazao je Vladimir Maksimović da obezbedimo nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja u Kragujevcu u zimskim uslovima, što bolje odvijanje javnog gradskog prevoza, funkcionisanje javnih institucija, komunalnih sistema i sistema snabdevanja. To nije lak zadatak s obzirom na to da osim snega veliki problem mogu da predstavljaju i niske temperature. Do sada smo taj posao, istakao je Maksimović, uspešno obavljali i očekujem da ćemo taj nivo rada zadržati i u predstojećoj zimskoj sezoni.

Inače, zimska sezona za putare počinje 15. novembra, a završava se 31. marta naredne godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu