Kragujevčani: Šansa za POSAO za 2500 ljudi - iKragujevac


Vesti

REDSTAVNICI nemačke kompanije za automobilske komponente "Kromberg i Šubert" potpisali su sa predstavnicima Vlade Srbije i Gradskom upravom Kruševca sporazum i izgradnji fabrike u ovom gradu i memorandum o razumevanju. Parafiranjem dva važna dokumenta potvrđen je dolazak velikog investitora koji će u narednih pet godina uposliti 2.500 radnika, a u budućnosti bi u pogonima kompanije trebalo da radi njih 4.000.


Investicija vredna skoro 29 miliona evra, biće pomognuta podsticajima Vlade od 9,5 miliona evra.

- Srbiju smatramo zemljom koja je povoljna i koja može da ispuni naše potrebe i zahteve - rekao je Hans Oto Kromberg, vlasnik kompanije "Kromberg i Šubert" dodajući da je za aktuelni projekat osnovana srpska kompanija registrovana u Kruševcu.

Izgradnja fabrike, kako su "Novosti" već objavile, počinje odmah po potpisivanju ugovora sa Vladom i dobijanju građevinske dozvole. Radovi na izgradnji trebalo bi da budu dovršeni krajem 2017, a regrutovanje zaposlenih tri meseca pre finiširanja neimarskog projekta.

- Nije ovde samo reč o 2.500 radnih mesta, već je to i novac za lokalnu samoupravu, veća poreska naplata za državu, ekonomski razvoj koji znači budućnost za sve nas - ocenio je u petak premijer Aleksandar Vučić. - Srbija sve češće pobeđuje konkurenciju u regionu, pobeđuje i zahvaljujući dobrim i marljivim ljudima. Ponudićemo za 10 odsto bolje uslove ukoliko se "Kromberg i Šubert" odluči da otvori pogone i u Kraljevu, Kragujevcu ili Jagodini.

Vučić je naglasio da je Srbija pre tri godine imala stopu nezaposlenosti od čak 26,5 posto, da ona danas iznosi 15,2 odsto.

 

Izvor: novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu