SEMAFORI "МRAKA" U KRAGUJEVCU: Ovo su crne tačke i najčešće greške vozača! - iKragujevac


Vesti

Na nekoliko najopasnijh "crnih tačaka" u Kragujevcu, gde prema zvaničnim statističkim podacima, postoji veliki broj saobraćanjih nezgoda, ali na svu sreću nema veliki broj pogunilih, uglavnom su najpogubniji saobraćajni punktovi koji su mahom raspotranjeni duž širokih ulica, gde do nezgoda dolazi usled nepoštovanja signalizacije.

OPET UDES : Haos na raskrsnici u Erdogliji (FOTO)

Samo neke od najloših raskrsnica su:

Raskrsnica u Erdogliji

Uz brojne nesreće sa povredama, nema nastradalih.Uz uvođenje ograničenja od 40 km/h, brzinu bi trebalo da smanje i buduće vibro-akustične trake, dok bi planirano postavljanje ograda sprečilo pretrčavanje.

Raskrsnica kod Plaza

STRAVIČAN UDES KOD PLAZE: Dve osobe teže povređene

Najčešće svakod drugog dana dolazi do saobraćjnih nezgoda,  neprilagođena brzina i nepoštovanje svetlosne signalizacije su najčešći  razlozi,koji dovode do fatalnih poslednica.

Raskrsnica kod glavne Bolnice 

UDES KOD BOLNICE: Saobraćaj na kratko prekinut(FOTO)

Takođe, jedna od naprometnijh saoraćajnica , gde često dolazi ne samo do saobraćajnih nezgoda, već i do obaranja pešaka i biciklista. 

 

Naravno sve je ovo moguće, rešiti kroz određene novčane mere,postoje i druge mere koje zahtevaju obimne građevinske radove, prekid saobraćajnih tokova i ogromna sredstva, ali pitanje je koliko bi to promenilo stvari ako za glavni uzrok stradanja imamo nepažnju učesnika u saobraćaju.

Na kraju krajeva, neophodna je obazrivost svih nas, kao i strogo poštovanje svih saobraćajnih pravila i propisa, i pre svega smirenost u trenucima kada je u gradu velika gužva. Smi mi žurimo negde, to je neosporno, ali ne treba zaboraviti da nas kod kuće uvek čeka neko.Zato dragi naši Kraguejvčani, budite pažljivi i prilagodite brzinu uslovima na putu.

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu