NEMOJTE DA DOZVOLITE DA VAS PREVARE: Evo koliko dugo treba čuvati plaćene račune! - iKragujevac


Vesti

To što ste godinama čuvali račune ispostavilo se da uopšte nije loše, jer čak i u informatičkoj eri, dobro je imati ih uza sebe kako biste dokazali da su plaćeni. U preduzećima iz četiri najveća srpska grada, kojima najveći broj građana mesečno plaća prispele obaveze, kažu da greške i reklamacije nisu česte i da se događaju najčešće kao posledica greške na popunjenoj uplatnici.

U “Telekomu”, VIP-u, Telenor-u, i Elektrodistribuciji Beograd kažu da račune treba čuvati, u elektronskoj ili pisanoj formi (u zavisnosti od toga kako su plaćeni) najmanje 12 meseci.
U VIP-u imaju nešto drugačiju politiku, za njih je čuvanje računa “individualna stvar korisnika koja nije definisana zakonom”.

Na sajtovima Telekoma, Telenora, VIP-a i većine kablovskih operatera možete kreirati presonalizovane naloge sa pristupom stanju vašeg računa i dugovanjima.

Građani Kragujevca putem interneta, mogu da provere svoja dugovanja jedino kada je u pitanju Elektrodistribucija. U Elektrošumadiji, preko sajta “EPS snabdevanja”, može nakon registacije da se bez čekanja sazna sve o utrošku struje.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu