Kragujevac na mapi investicionog ulaganja - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu je danas održana prva od četiri radionice na temu Primena zakona o ulaganjima i uloga lokalne samouprave u podsticanju investicionog ambijenta namenjena gradonačelnicima odnosno predsednicima opština i stručnim licima u lokalnim samoupravama koja rade na poslovima lokalnog ekonomskog razvoja.

Učešće u današnjoj debati uzeo je i grad Kragujevac koji je predstavljao Radomir Erić član Gradskog veća za privredu.

Primena ovog Zakona, istakao je Erić, obezbeđuje efikasniju realizaciju investicionih ulaganja bez čijeg priliva nema privrednog rasta, a da bi realizacija bila efikasna lokalna samouprava kao karika koja ima javna ovlašćenja mora biti u svojim poslovima efikasnija, transparentnija i jednostavnija.

To konkretno znači da grad Kragujevac u ovom trenutku na mapi investicionog ulaganja, bilo da su u pitanju mala i srednja preduzeća ili velike kompanije, nastoji da se predstavi i to zaista i čini kao aktivan partner koji dovodi investitora i olakšava mu put do potpisivanja samog ugovora.

Kragujevac, prema Erićevim rečima, ima jasnu sliku o značaju i ulozi lokalne samouprave u stvaranju i podsticanju investicionog ambijenta što je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije. Ovakve radionice, svakako su korisne za sve aktere koji učestvuju u ulaganjima koja imaju finansijske efekte i upravo od njihove efikasnosti i zavisi nivo investicija u Regionu.

 

izvor/foto: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu