Danas je 1 septembar: RASPUST JE ZAVRŠEN-DJACI KREĆU U ŠKOLU - iKragujevac


Vesti

U jedan od najvažnijih događaja u životu svakog deteta ubraja se polazak u školu. Neka deca mu se raduju, neka od njega strepe. Slična osećanja preplavljuju i roditelje. Istovremeno su ponosni što je njihovo mezimče stasalo za tako važan korak, ali i zabrinuti, znajući koliko će im se i obaveze, i troškovi, i strepnje zbog toga uvećati. Kako bilo, svi roditelji pre ili kasnije moraju sa tim da se susretnu, da puste svoje dete da napravi samostalne korake i suoči se sa odgovornošću za svoje postupke.

Polazak u školu donosi mnoštvo izazova - kako za prvake, tako i za već "iskusne" osnovce i srednjoškolce, kako za roditelje, tako i za učitelje i nastavnike!

Roditelji su ti koji treba da pomognu deci da se pripreme, uspostave nove navike i prevaziđu početne probleme.

U psihološkom pogledu, deca će biti pod velikim pritiskom da se uklope u novu (ili tokom raspusta izmenjenu) sredinu, tako da nije neobična ni promena raspoloženja. Uz sitna podsećanja na jednostavnije delove školskog gradiva, roditelji treba i da pruže potpunu psihološku podršku i pokažu razumevanje i saosećanje sa svojim detetom.

Većina prvaka sa osmehom na licu dočekaće 1. septembar, međutim šta ako je vaš budući đak uplašen i negoduje? Nažalost neka deca pate od straha od škole pa je za njih, ali i za roditelje početak nove školske godine prava noćna mora. Kako im pomoći...?

Nikada ne znate kako će vaša deca reagovati kada pođu u školu. To je za njih potpuno novo iskustvo, i zato se toliko i boje.

Probajte da im olakšate pričajući im zanimljivosti svojih školskih dana, objasnite da je ovo prilika da nauče nešto novo, steknu dosta prijatelja...

Najčešće zablude koje imaju deca školskog uzrasta, a tiču se učenja, upravo su one oblasti u kojima im vi, kao roditelji, možete pomoći.

Pokušajte kod svog školarca da "razvejete" zablude!
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu