Bravo za grad: U toku rekonstrukcija kragujevačkih škola - iKragujevac


Vesti

Radovi na rekonstrukciji objekata javne namene su u punom jeku, a ostalo je oko 20 dana do završetka rekonstrukcije nekoliko školskih objekata na teritoriji grada Kragujevca.

U Politehničkoj i u Osnovnoj školi “Treći kragujevački bataljon“ radi se kompletna rekonstrukcija. U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“ rekunstuiše se fiskulturna sala i podrum školske zgrade. Bolje uslove za časove fizičkog imaće i učenici TUŠ “Toza Dragović“, gde se izvode radovi na potpunoj rekonstrukciji fiskulturne sale, a rade se i sanitarni čvorovi u školskoj zgradi.

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji izvode se radovi na zameni stolarije i sanitarnih čvorova, a po standardima energetske efikasnosti radi se rekonstrukcija školske zgrade “Milutin i Draginja Todorović“.

Reč je o projektima za koje su lokalnoj samoupravi odobrena sredstava u okviru programa Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije koji se odnose na pokrivanje troškova obnove infrastrukture, nakon majskih poplava 2014. godine. Kancelarija je obezbedila sredstva iz Fonda solidarnosti Evropske unije, za one objekte koji su prioritetni prema obimu oštećenja, a koji su od značaja za građane.

Kragujevac su danas posetili predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, koji su u prisustvu predsednika Skupštine grada Kragujevca, Miroslava Petrašinovića, zamenika gradonačelnika Ivice Momčilovića i pomoćnika gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima, Slađane Radisavljević obišli sve školske objekte koji se trutno rekonstruišu.

Vrednost rekonstrukcije školskih objekata je oko 200 miliona dinara. Očekujem da će kompletna rekonstrukcija škola biti završena u predviđenim rokovima, do 29. avgusta, tako da će učenici od septembra pohađati nastavu u mnogo boljim uslovima. Za sada se sve odvoja predviđenom dinamikom, mislim da smo izabrali dobre izvođače radova - rekla je Slađana Radisavljević, pomoćnik gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima.

Inače, programom obnove objekata obuhvaćena je i zgrada vrtića “Neven“. Radovi se izvode na uređenju korita reke Ždraljice i Srebrnice, Šabovskog potoka, a u toku je i sanacija klizišta “Vinjište“. Za ove radove obezbeđeno je oko 100 miliona dinara. Svi radovi bi trebalo da budu završeni do 29. avgusta ove godine. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu