Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi sindikata Gradskih uprava - iKragujevac


Vesti

Sindikat Gradskih uprava lokalne samouprave grada Kragujevca, danas je, za potrebe Službe za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Kliničkog centra, organizovao vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. 

Sindikat Gradskih uprava organizuje dve redovne akcije dobrovoljnog davalaštva godišnje i to u maju i oktobru mesecu. Današnja akcija, biće treća ove godine i organizovali smo je zbog deficita krvi u Kliničkom centru Kragujevac, a na poziv Službe za snebdevanje krvlju i krvnim produktima, kazala je Sandra Radosavljević, predsednik sindikata Gradskih uprava. U redovnim akcijama u kojima učestvuju zaposleni u lokalnoj samouopravi grada Kragujevca, prikupi su oko 30 jedinica dragocene tečnosti, a od današnje akcije se zbog sezone godišnjih odmora očekuje oko 20 jedinica.


Letnji period veoma je kritičan kada su rezerve krvi u pitanju, a one su ovom trenutku na minimumu, i nedostaju nam sve krvne grupe, rekla je Marijana Stojanović, propagator u Službi za snebdevanje krvlju i krvnim produktima KC Kragujevac. Trudimo se da ne odlažemo operativne programe, navela je Stojanović i ovom prilikom pozvala davaoce da ukoliko su u mogućnosti dođu u Službu i daju krv, što mogu da učine svakog radnog dana od 07.30 do 13.30. Ona je pozvala i sve porodice pacijenata koji su hospitalizovani u Kliničkom centru Kragujevac, da se interesuju da li je potrebna krv i pomognu Službi za snebdevanje krvlju i krvnim produktima da neometano radi u avgustu mesecu. Za sve koji ne mogu da dođu u Klinički centar, Crveni krst Kragujevca povodom Dana mladih 12. avgusta organizovaće akciju dobrovoljnog davalaštva krvi od 09.00 do 13.00 sati.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu