Od sada "crno na belo" - Evo šta Kragujevac nudi investitorima! - iKragujevac


Vesti

 Lokalna vlast  u Kragujevcu namerava da uredi bazu podataka o slobodnim poslovnim kapacitetima u privatnom vlasništvu na teritoriji grada.

Vlast želi da uredi bazu podataka kako bi potencijalni investitori imali kompletan uvid u raspoložive lokacije.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović rekao je novinarima da je potreba za uređivanjem baze lokacija nastala iz razgovora sa investitorima koji su zainteresovani za braunfild investicije odnosno rentiranje hala i drugog poslovnog prostora.

Baza treba da bude ažurna u svakom momentu i da u svakom trenutku možemo potencijalnim investitorima da pokažemo sve šta imamo na raspolaganju. Grad već ima bazu lokacija, ali sa manjim brojem lokacija, oko desetak, pa je potrebno stalno ažuriranje podataka. 

U postojećoj evidenciji je slobodan poslovni prostor Elvoda, DIORK-a, Trgovine 22, 21.oktobra, Metal sistema, fabrike nameštaja Živanović, kao i hale u vlasništvu nekoliko privatnih lica u Dragobraći, Baljkovcu, kod kompanije Fijat i druge.

Grad je pozvao sva zainteresovana pravna i fizička lica, koja raspolažu slobodnim poslovnim prostorom, pogodnim za obavljanje proizvodnih i uslužnih delatnosti u oblasti zanatstva ili industrije, da dostave podatke o raspoloživim kapacitetima.

Lokalnoj samoupravi treba da se dostave osnovni podaci o vlasniku objekta, kopija plana ili list nepokretnosti, fotografije objekata, podaci o infrastrukturnoj opremljenosti i prilaznim saobraćajnicama.

Poziv je otvoren do kraja ove godine. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu