Jagodincima po 7000 evra! - iKragujevac


Vesti

Počinje isplata socijalnog programa u jagodinskoj fabrici kablova: Radnicima po 7.000 evra.

U ponedeljak počinje isplata otpremnina po dobrovoljnom socijalnom programu za 850 zaposlenih u Fabrici kablova u Jagodini, potvrdio je predsednik Sindikata Oliver Jovanovski. Zaposleni će dobiti u proseku od 6.000 do 7.000 evra, jer većina prijavljenih ima preko 30 godina radnog staža.

Ukoliko Privredni sud u Kragujevcu u septembru usvoji predlog Unapred pripremljenog programa reorganizacije - UPPR Fabrici kablova iz Jagodine biće potrebno da angažuje još 400 radnika, jer posle usvajanja socijalnog program za 850 radnika u preduzeću ostaje 250.

Prema predloženom Programu UPPR potrebno je 650 radnika u poslednjoj fazi primene, te je neophodno uposliti još 400.

- Biće potrebno angažovati najmanje oko 200 radnika na početku realizacije UPPR - kaže Jovanovski i dodaje da je to prilika da se preduzeće rastereti istorijskih dugova, oslobodi viška neproizvodnih radnika, racionalizuje poslovanje, obezbedi neophodne kredite za poslovanje, dobije mogućnost da prodaje kablove javnim preduzećima, a posebni deo je otvaranje mogućnost za zapošljavanje mladih radnika.

U tom preduzeću podsećaju da su prošlogodišnje narudžbine iz inostranstva bile duplo veće od mogućnosti ulaganja u nabavku sirovina i finansiranje proizvodnje. Prošle godine izvezeno je robe za 20 milona dolara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu