Kg: Energetska efikasnost u školi “Stanislav Sremčević“ - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac dobio je 15 miliona dinara za rekonstrukciju Osnovne škole “Stanislav Sremčević“, iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efiksanosti Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije. Kompletan projekat, koji predviđa zamenu stolarije, unapređenje sistema za grejanje i najnoviji sistem unutrašnjeg osvetljenja, jedne od najvećih škola u Kragujevcu, sa preko 1.000 đaka, vredan je 22,5 miliona dinara, što znači da je 7,5 miliona dinara obezbeđeno iz sredstava lokalne samouprave.

Ovo je prvi put da smo dobili sredstva iz Budžetskog fonda i to u maksimalnom iznosu. Posebno nam je drago što je naš projekat ocenjen kao jedan od najboljih među 15 gradova i opština u Srbiji, koje su takođe učestvovale na ovom konkursu. Osnovna škola Stanislav Sremčević bila je zaista u veoma lošem stanju a računi za grejanje su im bili preveliki, tako da ćemo ovim projektom urediti ovu ustanovu i smanjiti troškove grejanja za trećinu, kaže Ana Radojević, načelnik Odeljenja za održivi, ravnomerni razvoj i energetsku efikasnost.

Osim ovoga, grad Kragujevac, posredstvom Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, u okviru koga se nalazi i ovo odeljenje, paralelno radi na realizaciji više različitih projekata.

Dobili smo osam miliona dinara od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za rekonstrukciju stolarije i krova dečijeg odmarališta na Kopaoniku, odobren nam je projekat izgradnje objekta kulture, zgrade Legata Nikole Koke Jankovića, vrednosti 93,5 miliona dinara, od čega je Ministarstvo privrede obezbedilo 39 miliona dinara, a ostatak grad Kragujevac, a dobili smo i tri miliona dinara od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za revitalizaciju atarskih puteva. Zbog svega navedenog mogu da kažem da sam veoma zadovoljna aktivnostima i radom koji su zaposleni u ovoj Upravi ispoljili, a sve u cilju unapređenje lokalnog ambijenta u svim segmentima, kroz obezbeđivanje dodatnih finansijskih sredstava, kako od evropskih tako i od raznih drugih fondova, rekla je načelnica Gradske uprave za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj, Nataša Pešić Radosavljević.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu