BRAVO: Kragujevčanka izabrana za najlepšu Etno devojku! (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Akademski folklorni ansambl “Svetozar Marković”, kragujevačkog Studentskog kulturnog centra, pevačka grupa “Studenac” i Gradska turistička organizacija predstavljali su Grad na manifestaciji “Sajam Dunava 2016”.

U Golupcu po deveti put okupili su se na stotine učesnika, koji su se predstavili u raznovrsnim sportskim takmičenjima, kuvanju riblje čorbe, ali i kao proizvođači predmeta starih zanata, ekoloških prirodnih proizvoda, etno sadržaja, suvenira, i izvođači izvornih narodnih pesama i igara. Naravno, tu su bili i rok bendovi i predstavnici srpske estradne scene. Manifestaciju je pratilo više hiljada gledalaca iz Golupca i okoline, ali i iz drugih gradova Srbije, kao i susednih zemalja.

Kragujevac se ove godine po treći put i izuzetno uspešno predstavio na “Sajmu Dunava” izvanrednim nastupima folklornog društva “Svetozar Marković” – orkestra, pevačke grupe “Studenac”, kao i i folklornog ansambla, koji je izveo dve koreografije, igre iz Banata i splet igara iz Šumadije.

Za Kragujevčane najveseliji deo bio je izbor najlepše etno devojke Sajma, što je podrazumevalo izdvajanje najlepših članica folklornih društava, koje su predstavile nošnje svog kraja, ali i lično umeće u pevanju i igranju. U užu konkurenciju od 12 devojaka, ušle su čak tri Kragujevčanke, a za najlepšu etno devojku, odlukom tročlanog žirija, proglašena je Ana Vasiljević, studentkinja ekologije na kragujevačkom Prirodno matematičkom fakultetu. Proglašenje je izazvalo zaslužene aplauze i oduševljelje, a Ana se prigodnim i lepim govorom zahvalila organizatoru na gostoprimstvu, publici na aplauzima, a svom “timu” na podršci.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu