DRŽAVA VAM PLAĆA DEO LETOVANJA: Svi koji odluče da letuju mogu dobro da ZARADE ! - iKragujevac


Vesti

U Srbiji se poslednjih meseci beleži rast broja turista, kako stranih, tako i domaćih, a primetno je da se sve veći broj naših građana odlučuje da bar deo odmora provedu u zemlji, što pokazuje i broj podeljenih vaučera - 35.000, kažu predstavnici turističkog sektora.

Pomoćnica ministra trgovine i turizma Renata Pindžo kaže da je letnja turistička sezona odlično počela i da se od početka godine do sada oko 35.000 građana prijavilo za vaučere za boravak u nekom od turističkih mesta Srbije.

 Kampanja Moja Srbija je u punom jeku, karavan Turističke organizacije Srbije je završen i u prvih pet meseci belezimo ukupan rast broja turista, a ono što nas raduje već drugu godinu za redom je i rast broja domaćih turista koji se u sve većoj meri odlučuju da bar deo odmora provedu u svojoj zemlji - rekla je Pindžo.

 I dalje su planine najposećenije, kao i banjska mesta. Velika posećenost je i u domaćoj radinosti, u privatnom smeštaju, ne samo u hotelskim kapacitetima i specijalnim bolnicama - rekla je Pindžo koja je pozvala građane da odmor ili bar deo odmora provedu u Srbiji.

Zahvaljujući vaučerima, trošak za odmor u Srbiji može biti umanjen građanima za 5.000 dinara. Potrebno je samo da se opredele za jednu destinaciju gde će boraviti bar pet noći, a svi potrebni zahtevi se moraju predati najmanje mesec dana pre planiranog odlaska na odmor.

Za učešće u akciji do sada se prijavilo više od 600 hotelijera i ugostitelja u Srbiji.Od ove godine sve više je privatnih, odnosno onih koji pripadaju domaćoj radinosti koji su ponudli smeštaj građanima za boravak u nekom od turističkih mesta.

Ona je dodala da je za strance i dalje Beograd destinacija "broj jedan".Svima koji se odluce da odmor provedu u Srbiji ili dođu u Srbiju na raspolaganju su i tematske rute za aktivni odmor, posete manastirima, zatim kulturna ruta Put rimskih careva i druge...

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je potvrdila da je do sada podeljeno više od 35.000 vaučera ističući da je to veoma dobar rezultat, s obzirom da je ukupno za 2016. planirano 46.000, kao i da je sve više smeštajnih kapaciteta uključeno u akciju.

 - Akcija daje veoma dobre rezultate, s obzirom da u prvih pet meseci 2016. imamo rast od 14 odsto domaćih turista i produžio se njihov boravak u Srbiji odnosno broj dana koliko borave na odredjenoj destinaciji - kazala je Labović za Tanjug i napomenula da građani o dobijanju vaučera mogu da se informišu na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema njenim rečima, u toj akciji trenutno ima više od 520 smeštajnih kapaciteta i dalje se njihov broj povećava, pošto se prijavljuju svakog petka i na sajtu ministarstva se ažurira tabela.


 Planirano je da turistima bude podeljeno oko 600.000 flajera prilikom ulaska u našu zemlju, kako bismo im sugerisali gde mogu da provedu vreme u Srbiji. Na naplatnim ramapama ćemo, takođe, deliti te flajere.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu