NAJPOPULARNIJA IGRICA NA SVETU: Lov na Pokemone i u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

Igrica koja je zaludela Ameriku, došla je i u Srbiju.

Igrica smeštena u tzv. "proširenu stvarnost" podrazumeva sakupljanje Pokemona na lokacijama u vašem okruženju. U Kragujevcu je lov zakazan u petak 29. jula, u Velikom parku.

Za sada je u Kragujevcu napravljen jedan događaj na društvenoj mreži Fejsbuk, koji želi da okupi one koji su isprobali ili tek žele da isprobaju ovu novu zanimaciju.

Pokemone možete da sakupljate uz pomoć pametnih telefona , koji vas, kad skinete igricu iz prodavnice za aplikacije, obaveštava da li se neki nalazi u vašoj blizini. Vi zatim morate da pešačite do određene lokacije i uhvatite vaše čudovište. Određena mesta pružaju ekstra poene, a cilj je da sakupite sve Pokemone i kasnije ih razvijete u moćnije verzije. Igricu je moguće isprobati iako je još uvek nalazi u tzv. beta verziji.

Tviter je prepun objava ljudi koji kažu da su dobili upalu mišića igrajući Pokemon Go, pogotovu oni koji nisu navikli na fizičku aktivnost, a ova igrica podrazumeva dosta hodanja. Naravno loše strane lova na pokemone su tu. Igrači se često ne obaziru na prolaznike, pa onda dolazi do neprijatnih sudara na ulicama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu