KONAČNA ODLIKA: Nakon sastanka sindikata i rukovodstva znaće se koliko ljudi ide iz FIATA - iKragujevac


Vesti

Predstavnici sindikata u kragujevačkom Fijatu još očekuju sastanak sa rukovodstvom, nakon kojeg će javnosti biti saopšteno koliko se radnika prijavilo za otpremnine, kao i šta će biti rešenje ukoliko se za program prijavilo manje od 900 ljudi.

"U toku dana trebalo bi da se sastanemo sa rukovodstvom FCA, i tada ćemo znati koliko se radnika prijavilo za socijalni program", kratko je rekao zamenik predsednika Samostalnog sindikata Nebojša Mandarić, ne želeći da spekuliše oko ishoda sastanka.

Upitan da li će deo radnika biti proglašen tehnološkim viškom, ukoliko ih se za socijalni program prijavilo manje od 900, odgovara kratko: "Ne želim da govorim o rezultatima sastanka pre nego što je održan. Nakon sastanka javnost će biti informisana", rekao je on.

Radnici Fijata su za socijalni program počeli da se izjašnjavaju 27. juna i prijavljivanje je trajalo do 8. jula. Ponuđen im je program iz četiri dela. Prvi je zakonska otpremnina u slučaju proglašenja tehnološkog viška, drugi su primanja koja bi radnik ostvario u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, treći je fiksna isplata od 3.000 evra po radniku i četvrti su neisplaćene naknade za godišnji odmor i regres.

Mogu da računaju na to da će im biti priznat radni staž kod poslednjeg poslodavca. Jedini izuzetak su radnici bivše Zastave, koji su prešli na rad u Fijat.

U Fijatu je zaposleno oko 3.200 radnika. Kako je najavljeno, zbog lošije prodaje automobila, nakon letnjeg odmora kompanija će ugasiti treću smenu i smanjiti broj zaposlenih 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu