Kragujevčani bez posla! - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je bez posla blizu 20.000 ljudi.

Na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje od ponedeljka 04. jula prijavljeno je 20-ak radnika koji su uz otpremnine napustili Fijat. Iako je period godišnjih odmora u Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da su spremni i kadrovski i tehnički da prijave budu odrađene bez zastoja i problema.

Oko 1000 radnika koji su se opredelili da uzmu stimulativne otpremnine i napuste fabriku Fijat automobili Srbija biće u narednom periodu prijavljeni na evidenciju tržišta rada kao nezaposlena lica. U kragujevačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da je prijavljivanje već počelo i da protiče bez problema.

U Nacionalnoj službi kažu da su bivši radnici Fijata sada u statusu aktivnih tražioca posla, kao i ostali koji se nalaze na evidenciji, i da za sada nema informacija od Vlade da li će za njih biti nekih posebnih programa za nova zapošljavanja.

Prema poslednjim podacima, zaključno sa junom u Kragujevcu je bez posla blizu 22 hiljade lica. Statistika pokazuje da je najviše nezaposlenih sa IV i V stepenom stručne spreme, a prema starosnoj granici najviše je onih sa preko 50 godina, skoro 7.000.


 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu