Manojlović sa direktorima srednjih škola - iKragujevac


Vesti

Novoizabrani član Gradskog veća za obrazovanje, prof. dr Nedeljko Manojlović prisustvovao je sednici Aktiva direktora srednjih škola koji je danas održan u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi “Toza Dragović“ kako bi se upoznao sa radom škola i problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Manojlović je najvaio da će od septembra meseca obići sve škole kako bi se upoznao sa stanjem na terenu i naglasio da je zadovoljan što grad sada redovno izmiruje finansijske obaveze prema školama i što je konačno prekinuta višegodišnja praksa da zaposleni tuže škole.

Ja sam se u ovom periodu od kada sam stupio na dužnost upoznao sa stanjem u školama, i od jeseni planiram da krenem u obilazak škola, što će biti prilika da se detaljnije upoznam sa problemima i potrebama u vašim školama

. Obaveze koje grad ima prema školama u poslednje vreme se redovno ispunjavaju, prošao je onaj krizni period i problemi sa isplatom prevoza i jubilarnih nagrada i grad se maksimalno trudi da održi kontinuitet izmirivanja svojih obaveza i nadam se da će se to tako i nastaviti.

Dobro je što je prekinuta ona praksa da zaposleni tuže škole jer i sami znate koliko to komplikuje rad ne samo školama već i gradu, jer te sume na kraju budu višestruko veće sa svim dodatnim troškovima - kaže Manojlović.

Na sednici aktiva bilo je reči i o problemu pogrešno obračunatih zarada zaposlenima u prosveti za vreme godišnjeg odmora u 2015. Do ove razlike, na štetu zaposlenih, došlo je jer je prilikom obračuna naknade za ovaj period, umesto dvanaestomesečnog proseka, korišćen tromesečni prosek zarada, pa su time obuhvaćeni samo meseci u kojima je prosvetarima plata umanjena za 10 odsto.

Rukovodilac Školske uprave u Kragujevcu, Goran Joksimović smatra da će ovaj problem biti rešen i predložio je kao prvi korak zajednički sastanak predstavnika Školske uprave, grada i direktora.

U Politehničkoj školi, ovih dana otpočelo je renoviranje Stare škole, zgrade koje je stara preko 100 godina koja je tokom majskih poplava 2014. pretrpela oštećenja podrumskih prostorija.

Sredstva u iznosu od 47 miliona dinara obezbeđena su preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, nekadašnje Kancelarije za obnovu i razvoj.

Prema rečima direktora ove škole, Siniše Kojića sredstva će biti utrošena na zamenu stolarije, fasadne stolarije.kompletno uređenje enterijera, spuštanje plafona, malterisanje zidova, zamenu podova, rekonstrukciju mokrih čvorova i zamenu elektro instalacije.

Škola je stara preko 100 godina, i nakon ovog renoviranja mislim da će biti jedna od najlepših zgrada u gradu - kaže Siniša Kojić. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu