Zamrznuti pregovori ''Fijata'' i sindikata - iKragujevac


Vesti

Samostalni sindikat „Fiat Chrysler Automobila Srbija“ zamrznuo je pregovore sa poslovodstvom kompanije o ukidanju treće smene. Razlog je sastanak sindikata u petak 24. juna sa premijerom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, potvrdili su sindikalci.

Proteste u krugu kompanije i proteste na ulicama Kragujevca zakazane za četvrtak i petak sindikat je otkazao iako ih je prijavio policiji. Da li će protesta biti naredne nedelje zavisi od ishoda razgovora u petak sa mandatarom Vučićem.

Predsednik sindikata Zoran Marković kaže da će oni od države kao vlasnika 33% kapitala kragujevačke fabrike tražiti da se uključi u pregovore sa poslovodstvom i da podrži njihov predlog o pokretanju proizvodnje novog modela u Kragujevcu kako bi se sačuvala radna mesta.

- Mi smo održali i danas pregovore sa poslovnim rukovodstvom na kojima smo pokušali da dogovor koji bude postignut na principu dobrovoljnosti u najboljem interesu svih zaposlenih bude i u interesu kooperantskih kuća i lokalne zajednice. Zbog sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem mi nećemo vršiti pregovore do održavanja tog sastanka na kome bismo dobili podršku premijera, tačnije Vlade Republike Srbije za iznalaženje rešenja za dugoročno poslovanje „Fiat Chrysler­a Srbije“ u Kragujevcu, izjavio je Zoran Marković, predsednik Sindikata FCA Srbija. 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu