Za mlade nema zime! Pogledajte koji zanat je toliko tražen! - iKragujevac


Vesti

Stranci su videli talenat mladih kragujevčana i to nagrađuju radnim mestom. 

Metalska zanimanja su izrazito tražena. Posao je skoro zagarantovan. Norveška RAP Marin je obilazila naše mlade kako bi ih vrbovala za izradu svojih stepeništa za ulazak u avione, konstrukciju aerodromskih tunela..
Posao nude i domaće firme kao što su UNIOR alati, Zastava oružje i Gorenje. Oni traže brusače, glodare i strugare sa znanjem rada i na CNC mašinama.  Politehničku školu u Kragujevcu su već obišli ljudi iz firme „Alfa tehniks“ koja je prošle godine iz klupe zaposlila 30 učenika. Ove godine im treba još toliko bravara, zavarivača, operatera na CNC kompjuterskim mašinama.
Lepe vesti su da na birou nema nijednog stolara. Toliko je traženo zanimanje da je Druga tehnička škola rešila da udvostruči broj đaka za ovaj smer. Ove zanatlije čeka siguran posao u mogućnost za platu veoma visoke cifre.

Bravari, zavarivači, imaju veliku šansu za posao, a traže se i tehničari za robotiku, pre svega zbog „Fijata“ u kome ima mnogo posla za njih jer je veliki deo proizvodnje robotizovan - kaže Siniša Kojić.

Polovina učenika koji završe zanate nastavljaju školovanje na fakultetima, dok ostali počinju odmah da rade.

Da su zanati jako traženi, pokazuje i podatak da na tržištu rada Kragujevcu nema nijednog stolara. Zanimanje je toliko traženo da je Druga tehnička škola rešila da udvostruči broj đaka koje upisuje na ovo zanimanje. Čeka ih siguran posao i plata koja može da bude i do 1.000 evra.

Srbiji nedostaje 10.000 vozača

Na sajmu automobila predstavljen je podatak da Srbiji nedostaje 10.000 vozača motornih vozila za međunarodni transport.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu