NOVINA ZA MATURANTE: Pogledajte šta učenici moraju da imaju da bi upisali četvorogodišnju školu! - iKragujevac


Vesti

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna, popunjavanje i predaja liste želja predviđena je 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu je 5. i 6. jula 2016. godine.


Za drugi upisni krug 5. jula predaje se lista želja sa odabranim školama, dok 8. jula izlazi raspored učenika po školama i za taj dan predviđen je i upis učenika u srednju školu.

Redosled kandidata bice utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

Novina ove godine je i to što učenici koji upisuju četvorogodišnju školu moraju da imaju minimum 50 bodova sa testa i tokom školovanja.

Zbog najavljenih visokih temperatura narednih dana u Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja apeluje da škole učenicima koji polažu završni ispit obezbede što ugodnije uslove - rashlađene prostorije i flašice sa vodom, kako bi učenici mogli nesmetano da obave završni ispit.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu